windows could not start because the following file is missing or corrupt: \windows\system32\cp_1251.nls
Strana 1 od 1
windows could not start because the following file is missing or corrupt: windowssystem32cp_1251.nls
Ukoliko vam prilikom podizanja sistema prikaze ovakvu gresku sa preporukom da ubacite originalni CD i prilikom pokretanja sa diska pritisnete R za recovery konzolu, zaboravite ovo i odradite sledece:
sa nekim bootabilnim diskom podignite barem DOS ako ne i kompletno graficko okruzenje (MiniPE, Knoppix...) i pronadjite u system32 folderu fajl c_1251.nls (Fajl cp_1251.nls necete verovatno naci nigde na racunaru). Zatim napravite kopiju fajla c_1251.nls i preimenujte u cp_1251.nls. To je to.
Zasto se ovo desava?
Verovatno ste instalirali neki program koji menja interfejs programa u ruski (tzv. rusifikator). Ja sam instalirao neki divx player za symbian koji je imao i PC komponentu za konvertovanje filmova. Nakon restarta nisam vise mogao da pokrenem Windows zbog navedenog problema. Nakon pretrage po ruskim i gruzijskim forumima nasao sam resenje.
Tako da je moj savet svima koji naidju u opisu programa "rusifikator" neka spreme bootabilni disk za prvu pomoc.
sa nekim bootabilnim diskom podignite barem DOS ako ne i kompletno graficko okruzenje (MiniPE, Knoppix...) i pronadjite u system32 folderu fajl c_1251.nls (Fajl cp_1251.nls necete verovatno naci nigde na racunaru). Zatim napravite kopiju fajla c_1251.nls i preimenujte u cp_1251.nls. To je to.
Zasto se ovo desava?
Verovatno ste instalirali neki program koji menja interfejs programa u ruski (tzv. rusifikator). Ja sam instalirao neki divx player za symbian koji je imao i PC komponentu za konvertovanje filmova. Nakon restarta nisam vise mogao da pokrenem Windows zbog navedenog problema. Nakon pretrage po ruskim i gruzijskim forumima nasao sam resenje.
Tako da je moj savet svima koji naidju u opisu programa "rusifikator" neka spreme bootabilni disk za prvu pomoc.
Similar topics
» Windows Vienna (Windows 7)
» HFS ~ Http File Server
» Windows Vista Service Pack 1
» nLite - Windows Installation Customizer
» Microsoft Windows XP Professional Corporate SP2 Integrated February 2008
» HFS ~ Http File Server
» Windows Vista Service Pack 1
» nLite - Windows Installation Customizer
» Microsoft Windows XP Professional Corporate SP2 Integrated February 2008
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma: